Biztosítás a szállítmányozásban

Szállítmánybiztosítás

A szállítmánybiztosítás egy adott szállítmánynak egy adott útvonalon történő fuvarozására szól; kiterjed a saját vagy idegen tulajdonú szállítmányban véletlenül, váratlanul bekövetkező - a szerződésben kifejezetten ki nem zárt - károkra és a károkkal kapcsolatban felmerült költségekre.

Fontos tudni, hogy minden szállítási módban a fuvarozó kártérítési felelőssége limitált.

Közúton a CMR Egyezmény rendelkezései az irányadóak, eszerint a fuvarozó felelőssége elveszés, sérülés esetén max. 8,33 SDR / br. Kg.

Légi fuvarozásban a Varsói Egyezmény rendelkezései szerint 17 SDR / br. Kg.

Tengeri szállítmányozásban (Hágai-Visby szabályok alapján) a maximális kártérítés értéke: 2 SDR / kg illetve 666,67 SDR maximális kártérítés küldeményenként elvesztés vagy sérülés esetén.

Kérjük, ellenőrizze szállítmánya értékét és amennyiben az magasabb, mint a maximális kártérítési érték, javasoljuk a szállítmánybiztosítás igénybe vételét!

Cégünk a biztosítóval kötött keretszerződése alapján kedvező feltételekkel tud Önöknek ajánlatot adni szállítmánybiztosítás megkötésére.

Felelősség biztosítás

Az Intercargo szállítmányozói felelősségbiztosítása 250.000,- USD / káresemény, max. 500.000 USD/év. Ez kiemelkedő a szállítmányozók között, fedezetet nyújt a tevékenységünk során bekövetkezett hibákra, károkra.

Magyarországon a közúti fuvarozói felelősségbiztosítások átlagos értéke 50.000–100.000 USD között mozog. E tényt figyelembe véve, továbbá azt, hogy a fuvarozó kártérítési felelőssége limitált, kérjük, ellenőrizze szállítmánya értékét és amennyiben az magasabb, mint a maximális kártérítési érték, javasoljuk a szállítmánybiztosítás igénybe vételét.

Vagyonbiztosítás

Az Intercargo a raktárában tárolt idegen tulajdonú készletekre vagyonbiztosítást nem köt. Amennyiben az árutulajdonos arra megbízást ad, a biztosítóval megkötött keretszerződésünk alapján kedvező feltételekkel tudunk Önnek ajánlatot adni vagyonbiztosítás megkötésére.

Hírek

ISO 9001 - Bureau Veritas Certification
the global voice of freight logistics
Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Egyesülete
Minősített Szállítmányozó
Tanúsítvány No 008

 

Netlock tanúsítvány

© Intercargo